Η Πηνελόπη Τουρτούρα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1990. Αποφοίτησε από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια και στη συνέχεια από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδικότητα στην Ειδική Φυσική Αγωγή και Θεραπευτική Γυμναστική. Είναι επίσης κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος με τίτλο Άσκηση και Ποιότητα Ζωής και ειδικότητα Οργάνωση Φυσικής Δραστηριότητας και Αθλητισμός Αναψυχής του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η Πηνελόπη είναι αναγνωρισμένη και καταξιωμένη personal trainer. Από το 2011 ασχολείται ενεργά με τον χώρο του fitness διδάσκοντας προγράμματα Pilates, Functional training, Prenatal, Postnatal Fitness κ.ά. Το 2019 εξέδωσε το βιβλίο “Άσκηση και Εγκυμοσύνη: Ένας Ολοκληρωμένος Οδηγός Εκγύμνασης” από τις εκδόσεις Σάλτο. Τέλος, τον Ιανουάριο του 2019 δημιούργησε τον δικό της χώρο εκγύμνασης στην περιοχή της Καλαμαριάς, το MOOV – Exclusive Fitness Studio.

Με πίστη στα οφέλη της συστηματικής άσκησης τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία και ευεξία, με αγάπη για τον άνθρωπο και τις ιδιαιτερότητές του, είναι πρόθυμη να προσφέρει τη γνώση και την εμπειρία της για την εξειδικευμένη σωματική δραστηριότητα σε μεγάλο εύρος ασκουμένων.